Lenaers aanhangwagens

Uw specialist in paardentrailers

Onderhoud

Indien u op zoek bent naar een specialist in onderhoud en herstelling van paardenaanhangwagens, dan bent u bij Aanhangwagens Lenaers aan het juiste adres. Wij verlenen u een excelente service en geven u hieronder alvast enkele ondertips mee.

Voor meer info neem gerust contact met ons op via telefoon of email.

Preventief onderhoud
Het goed onderhouden van uw aanhangwagen is niet alleen in uw eigen belang maar ook in het belang van uw mede weggebruikers. Sinds 2005 is iedere gebruiker van een aanhangwagen zelf aansprakelijk voor eventuele schade die door uw aanhangwagens ontstaat. Het is dus in ieders belang dat uw aanhangwagen in een optimale staat verkeert. Uw garantie is alleen verzekerd indien u uw aanhangwagen onderhoud volgens onze voorschriften.

Wat kunt u zelf doen
Natuurlijk kunt u uw aanhangwagen optisch schoon houden. U kunt uw aanhangwagen wassen met gewone autoshampoo. Wanneer u de aanhangwagen met een hogedrukspuit afspuit, mag u niet op de naden en kitnaden te spuiten, omdat u dan de kitnaden los kunt spuiten waardoor het water in plaatsen geraakt, waar het niet meer kan drogen. Hierdoor kan rotting optreden. Stal uw paardentrailer bij voorkeur overdekt met deuren, klep en ramen open, zo kan deze het beste drogen. Wanneer u constateert dat er kitnaden losgeraakt zijn gelieve dan uw dealer te raadplegen. De polyesterdelen van de aanhangwagen of paardentrailer dient u goed schoon te houden om invreten van vuil te voorkomen en ten minste 3 keer per jaar in de was te zetten. Dit doet u ook gewoon met de normale auto poets. Op deze manier vormt er zich een beschermlaag en blijft uw aanhangwagen langer mooi. Vermijdt langdurig zonlicht op één zijde van de paardentrailer om verkleuring tegen te gaan.

De wielen
Controleer geregeld of de wielbouten nog goed aangetrokken zijn. Controleer ook de velgen op scheuren en/of beschadigingen.

 

De banden
U moet er te allen tijde voor zorgen dat de bandenspanning op peil is.

 

De verlichting
De verlichting moet 100% werken. De reflectoren mogen niet gebroken of anderszins beschadigd zijn en/of vocht bevatten. Wanneer u een storing aan uw verlichting constateert die niet te verhelpen is door het plaatsen van een nieuw lampje raadpleeg dan uw dealer.

 

De stekker
Controleer de stekker op vuil, beschadigingen en corrosie. Verwijder vuil en corrosie en spuit of smeer de stekker in met zuurvrije vaseline.

 

Accu (indien aanwezig)
Voor onderhoud en het laden van uw accu raadpleegt u de handleiding van de accu of acculader.

 

Kogelkoppeling en oplooprem en handrem
Op deze delen mag geen speling zitten en moeten geregeld (minimaal 2 x per jaar) gesmeerd worden om grove slijtage tegen te gaan. Wanneer u in de auto met remmen sterke schokken voelt dan is waarschijnlijk de stootdemper kapot. U kunt dit controleren door hem in te duwen en weer uit te trekken. Wanneer dit gemakkelijk gaat dan is hij kapot. U dient een afspraak met uw dealer te maken voor een grote beurt omdat bij het vervangen van een stootdemper ook de remmen nauwkeurig afgesteld moeten worden.
Let op: natuurlijk worden al deze punten automatisch bij een grote of kleine beurt gecontroleerd en eventueel gerepareerd!